NU NOG EEN STUK GROND

Weet jij al waar je de Heijmans ONE gaat neerzetten?
Dat kan op een eigen kavel, maar je kunt ook een kavel pachten. Om erachter te komen of het stuk grond dat jij op het oog hebt geschikt is, kun je de onderstaande vragen stellen aan je gemeente.

EEN KAVEL KOPEN

Als je een stuk grond wilt kopen om een Heijmans ONE op te zetten, is het belangrijk dat je eerst checkt wat de bestemming van het perceel is. Als het geen woonbestemming heeft, kun je proberen hiervan af te wijken door een omgevingsvergunning aan te vragen bij je gemeente. Het betreft een tijdelijke ontheffing van het bestemmingsplan. Deze vergunning vraag je ook aan als er welstandeisen van toepassing zijn. Mag je je woning plaatsen op de kavel, vraag dan na waar op het perceel dat mag en wat de voorschriften zijn waaraan deze moet voldoen.

EEN EIGEN KAVEL

Als je een Heijmans ONE wilt plaatsen op een kavel waar al bebouwing aanwezig is, kun je ook de bovenstaande vragen stellen aan je gemeente. Aanvullend check je of er volgens het bestemmingsplan meer dan één woning op het perceel aanwezig mag zijn. Als dat niet zo is, kun je proberen of je gemeente tijdelijk wil afwijken van het bestemmingsplan door een omgevingsvergunning aan te vragen.

EEN KAVEL PACHTEN

Als je een Heijmans ONE op een kavel plaatst dat je pacht, stel je je gemeente dezelfde vragen als wanneer je een lege kavel koopt. Aanvullend check je of er erfpachtvoorwaarden zijn die een probleem kunnen vormen bij het plaatsen en gebruiken van dit huis. Bijvoorbeeld voorwaarden die iets zeggen over de bestemming of kleur.

EEN VERPLAATSBARE WONING

Heijmans ONE voldoet aan het Bouwbesluit voor niet-permanente bouwwerken en is ontworpen om na verloop van tijd te verplaatsen. Dit betekent, dat de woning in eerste instantie 10 of 15 jaar op eenzelfde plek mag staan. Daarna moet de gemeente bekijken of deze periode kan worden verlengd. De tijdelijkheid brengt met zich mee dat er andere eisen gelden dan voor permanente bouwwerken. Geef dus altijd in de aanvraag omgevingsvergunning aan dat het om een tijdelijk bouwwerk gaat. Hiervoor geldt een verkorte procedure met een doorlooptijd van slechts acht plus zes weken.

Bij aankoop van een Heijmans ONE zal Heijmans het individuele vergunningstraject begeleiden. Voor meer informatie zie het stappenplan bij downloads “In 10 stappen van wens naar vervulling”.

Wil je niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Ontvang relevante updates over Heijmans ONE.

Waarom aanmelden?

  • Altijd op de hoogte van recente ontwikkelingen
  • Nuttige informatie rondom het kopen van de Heijmans ONE 
  • Wil je precies weten hoe wij met je gegevens omgaan?
    Dat lees je in ons privacy statement.